KÄVIJÄMÄÄRÄ

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Leivotaan vähän gluteenittomia saaristolaisleipiä =)













Päätin kokeilla leipoa gluteenittomia saaristolaisleipiä. =)
Ohjeen löysin täältä blogista: 
http://blogi.hyvinvoinnin.fi/2014/09/03/gluteeniton-saaristolaisleipa/
Rakastan tätä ohjetta. =) Tällä ohjeella tulee vaan parasta saaristolaisleipää. =)
Kaksi leipää
  • 1 litra piimää
  • 75 g hiivaa
  • 0,5 dl psylliumia
  • 2 tl suolaa
  • 3 dl tummaa siirappia
  • 2 dl pellavansiemenrouhe
  • 3 dl tattarilesettä
  • 6 dl tattarijauhoja
  • 1 pussi karpaloita
Siirappivesiseos:
  • 0,5 dl siirappia
  • 0,5 dl vettä
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva ja psyllium. Anna psylliumin turvota hetki ja hiivan liueta. Lisää seokseen siirappi, suola ja sekoita. Lisää sitten loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa olla hieman löysää eikä sitä tarvitse vaivata erityisemmin, kunhan vaan sekoittaa hyvin. Jaa taikina sitten kahteen voideltuun leipävuokaan ja anna kohota rauhassa lämpimässä paikassa noin tunnin verran.
Kun leivät ovat kohonneet rauhassa, sivele niiden päälle varovasti siirappivesiseosta ja paista niitä uunissa 175 asteessa tunnin ajan. Sivele leipien päälle uudestaan siirappivesiseosta ja paista vielä puolisen tuntia. Jos leivät alkavat tummumaan liikaa, laita niiden päälle leivinpaperiarkki. Kun leivät ovat paistuneet yhteensä puolisentoista tuntia, ota ne pois ja sivele vielä kerran siirappivesiseosta niiden päälle, anna jäähtyä hetken. Kumoa ne sitten vuoista ja anna jäähtyä kokonaan. 
Nähdään taas pian. =) P.S. Kannattaa kokeilla todella hyvää. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit. :)